Green Dynamics

Elektrisch rijden is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Het is duurzaam, zuinig, stil en beter voor de volksgezondheid. Als logistiek bedrijf hebben we onlangs weer 40 elektrische MAN voertuigen aangeschaft om ons wagenpark verder te verduurzamen.

Dit brengt ons natuurlijk bij wat te doen met de (bijna) afgeschreven dieselvoertuigen?

Het is onze missie om duurzaam te ondernemen en de groenste te zijn. Dus hebben we in XYZ Dynamics uit Eindhoven een sparringpartner gevonden om een duurzame oplossing te bedenken met aandacht voor praktische toepasbaarheid en efficiëntie!

Samen met de creatieve ondernemers Alex Pap, Laurens Westerdijk en Diego van der Horst gaan we bij TSN Groen onze diesel voertuigen elektrificeren. Voor de volle 100%, zonder actieradius beperking. Een batterij wisselconcept wordt de toekomst voor het bestaande wagenpark van TSN Groen! Elke brandstof voertuig wordt geëlektrificeerd en voorzien van een wisselbatterij. Terwijl de bus geladen wordt met nieuwe consumentengoederen, wordt ondertussen de batterij gewisseld vanuit het laadstation. Lege batterij eruit, volle batterij erin. En het voertuig kan weer door!

Afgelopen zaterdag hebben we vol trots op Greenday II ons eerste ‘omgebouwde’ voertuig gepresenteerd. Maar dat is niet alles…

In sneltreinvaart hebben we de samenwerking uitgebreid naar een partnerschap onder de naam Green Dynamics B.V. Met Green Dynamics gaan we een Rebuilding Centre neerzetten voor het ombouwen van diesel voertuigen naar elektrisch met een wisselbatterij concept. Hiermee verdubbelen we de levensduur voor alle motorisch (defecte) voertuigen die anders in de afvalverwerking zouden belanden. Daarnaast is het aanbod nieuwe elektrische voertuigen vanuit de fabrieken op dit moment te laag, op deze manier kunnen we op grote schaal de transportsector in Nederland en verder elektrificeren en verduurzamen.

Dit zijn dus precies de concepten waar we bij TSN Groen graag aan bijdrage. Met partners die met ons meedenken in onze groene missie om de transportsector te verduurzamen. Wij werken groen, wij denken groen, maar boven alles dromen we groen (en groot)! Samen met XYZ Dynamics maken we weer één van onze dromen waar in onze missie, samen “Vlotter naar een betere wereld”.

Wil je andere projecten van ons zien?

Kijk dan op ons TSN Groen Youtube kanaal.